Om Marlene

dsc_5310Jag som driver den här bloggen heter Marlene och är en skogstokig norrländska som just nu bor och trivs väldigt bra i Västmanland. Mitt hjärta och min själ kommer alltid att tillhöra Tornedalen, men nomadblodet som rinner i mina ådror tar mig ständigt till nya vackra platser när jag minst anar det.

 

”Du kan ta flickan från Tornedalen men du kan aldrig ta Tornedalen från flickan.”

Skog och mark har alltid varit en självklar del av mitt liv. Jakt, fiske och friluftsliv var en viktig del under min uppväxt och det har format mig till den jag är idag. Det är från djur och natur som jag hämtar kraft. Därför omger jag mig med får, hundar och träd varje dag för att må bra.

När jag var liten drömde jag om att bli författare och detektiv. Även om jag inte kan titulera mig som varken författare eller detektiv så blev det till slut en mer realistisk version av barndomsdrömmarna. Jag har alltid varit kreativ som person och tycker om att den ena dagen aldrig är den andra lik. Det kanske är därför jag trivs så bra på två totalt olika yrken som lockar fram min kreativitet och utmanar mig att finna lösningar på nya problem. Arbetet som outdoorskribent är nytt och spännande och bjuder på utmaningar varje dag. Inom bevakningsbranchen har jag arbetat i många år och trivs med att aldrig veta vad som väntar under nästa arbetspass.

”Som barn ville jag bli författare och detektiv – mitt vuxna jag kan tycka att barndomsdrömmarna blev verklighet.”

Jag har en kandidatexamen i informationsdesign med fokus på textdesign bakom mig, vilket betyder att jag som informationsdesigner skapar text, bild och layout utifrån vem som ska läsa informationen och var den ska finnas. Att skriva, fotografera och layouta är något jag brinner för och skogstokig som jag är så blir temat ofta naturen, om jag själv får välja.

Vid min sida vandrar bordercollien Geni. Geni  är en klok hund som varje dag påminner mig att försöka se något gott i alla, njuta av det livet ger, vara i nuet och lyssna till min intuition. Lediga dagar spenderar jag helst med Geni, kameran och tältet på en vandringsled i någon stor skog eller på fjället.

Annonser