Om att lyssna på varningsskyltarna

Allt som oftast när jag är mitt uppe i livet glömmer jag bort att lyssna på varningsskyltarna som kommer i min väg. Det senaste halvåret, ja kanske de senaste åren har jag haft oförklarliga smärtor som jag skyllt på allt möjligt, som att jag är otränad och börjar bli äldre.

DSC_8928

Det är mest märkbart när jag har suttit stilla länge eller när jag vaknar på morgonen. Som tur är så släpper smärtan och stelheten av rörelse. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag hade haft så ont så att jag inte hade kunnat röra mig.

Den senaste tiden har jag varit så trött, haft värk och inte haft någon energi över till annat än det viktigaste så nu var det verkligen på tiden att stanna upp och lyssna på kroppens varningssignaler. Så förra veckan gjordes en ordentlig läkarundersökning av mig och nu väntar jag på att när som helst få svar om jag eventuellt kan ha fått borrelia. Jag tar enligt order från läkaren både smärtstillande och inflammationsdämpande och det hjälper en hel del. Jag har fortfarande morgonstelhet men inte alls lika svår smärta som tidigare så vi får se vad läkaren säger när pillerna är slut.

Idag slog det mig att jag inte har gått i riktig skog på flera veckor. Inte konstigt att jag känner att kreativiteten sinar. Skogen här hemma är tyvärr skövlad och gör mig bara deprimerad. Inte heller på min själ har jag lyssnat de senaste veckorna.


Så idag tog jag med min allra bästa vän på en härlig utflykt till Ängsö. Vi började med att vandra omkring Ängsö slott och gick längs med Grevens stig och en bit längs Prästgårdsrundan.

DSC_8942
Någon dag planerar jag att gå Prästgårdsrundan och Tjärnrundan i ett svep. Men det blir dryga milen så idag valde jag att istället åka till mitt favoritställe på Ängsö, Tjärn.

Tjärn är en grillplats längs med Tjärnrundan och är en av de finaste grillplatserna jag har suttit vid. För mig är det terapi att sitta där, mitt bland alla trädtopparna och blicka ut över Mälaren.


Idag blev jag tyvärr väldigt ledsen när jag kom fram till Tjärn och skulle göra upp eld. Någon hade förstört eldstaden genom att kasta bort stenar och en ny eldstad hade byggts upp en bit bort, flera brända vedträn låg omkring huller om buller och hade sotat ner sittytan runt eldstaden. Geni hjälpte mig att plocka upp skräp medan jag städade och sopade så gott det gick runt eldstaden. Så tråkigt när det finns människor som förstör det andra har gjort så fint. Som tur var så fanns det gott om torra vedträn i vedboden och kunde äntligen få sitta i timmar runt en eld. Jag grillade korv och värmde kanelbullar över elden och drack varm choklad. Geni låg en bit bort och tuggade på ett revben när hon inte tiggde korv av mig.

DSC_9032

När mörkret hade lagt sig gick vi resten av Tjärnrundan, totalt är den 5,3 km lång. En lagom eftermiddagstur. Det är så otroligt mysigt att vandra i mörkret och det enda du ser är vart du ska sätta fötterna och det enda du hör är dina andetag och dina steg. Det är då jag faller in i en behaglig rytm och låter tankarna vandra fritt. Vi gick förbi kohagar, bondgårdar, åkrar och överallt såg vi ögon som glimmade i mörkret precis som stjärnorna på himlen. Konstigt nog var de vilda djuren inte ett dugg brydda i oss.

Och månen klev tillslut upp över horisonten och gjorde oss sällskap så att jag kunde släcka pannlampan och bara låta mig ledas av månskenet.

DSC_9012

Just nu mår jag verkligen toppen i hjärta och själ! Tänk vad lite utomhustid i naturen kan göra för oss. Idag är jag stark, idag är jag lycklig. Det enda som räknas är nu.

Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s