Resan fortsätter


Nu har jag varit nikotinfri i en hel månad. Klapp klapp på axeln. Det har varit en rätt smärtfri månad. Ja, förutom i helg. Då fick jag helt plötsligt abstinensbesvär utan dess like, fast efter godis, inte nikotin. Alltid något. Jag jobbade natt hela helgen och det gjorde inte abstinensen lättare att stå ut med eftersom jag har det jobb jag har. Jag vet inte men jag snusade faktiskt dubbelt så mycket när jag jobbade och kanske gör tröttheten att jag vill ha ett uppåttjack? Jag tillät mig att äta godis under fredagen och sen tog jag med ingefära resten av helgen. Det hjälpte tack och lov.

Abstinensen avtog efter helgen men idag kom den där zombie-perioden och drog undan mattan för mig. Jag är så trött så att jag vill lägga mig ner och gråta som ett barn. Och sova. I ett dygn eller två. Den här tröttheten är inte som vanlig trötthet utan förlamande. Men inget som inte åtta koppar koffein kan fixa.

Känner du igen dig, du som har slutat med nikotin? Att du blir förlamande trött i hela kroppen och orkeslös under en period? Den här zombie-perioden brukar infalla mycket tidigare för mig, redan under de första dagarna som nikotinfri. Jag funderar på om det beror på att jag har utövat självhypnos i tre veckor och sedan slutade jag tvärt upp med det för en vecka sedan. Att det är därför jag får problem med godisabstinens och trötthet nu? Jag tänkte att jag ska testa utöva självhypnosen varje dag en tid framöver och se om det fungerar.

Till något helt annat.

I måndags köpte jag en ny bil. Den bara stod där, alldeles skogsgrön och helt underbar så jag kunde inte motstå den. Att det är fyrhjulsdrift och att den går som en klocka gör den ju inte sämre. Som Toyotaägare har Subaru och då speciellt Outback länge varit min våta dröm och efter första turen insåg jag att jag nog får säga upp mig som Toyotaägare. Jag som skulle ha en Avensis. Men efter att ha kört fast med min Corolla en gång för mycket på leriga skogsvägar eller i fårhagar så insåg jag att jag behöver en bil som tål tuffare körning. Fast det är konstigt vad mycket jag kan sakna en gammal bil. Men det var verkligen på tiden för ett bilbyte då min lilla Corolla var alldeles för liten. Men saknad är den, speciellt på parkeringsplatser!

Och det var så skönt att äntligen kunna påbörja mitt nästa mål inför vintern. Utrensningen! För även om jag saknar min lilla älskade bil som har gett mig så många fina minnen så känns det samtidigt som att den bar på många tuffa minnen. Att börja om med en ny(gammal) bil nu känns så rätt. Ut med det gamla och in med det nya.

Jag firade inköpet med att packa den nya bilen full med sådant som jag har rensat ut ur mitt förråd och min garderob och for till återvinningen med allt. Min lilla Corolla hade inte fått plats med ens hälften!

I fyra år har den här TV:n stått i mitt förråd helt orörd och slukat min energi. Jag har inte haft någon TV alls på fyra år och jag tycker att jag klarar mig väldigt bra utan. Jag saknar inte TV:n, mest eftersom den tog så onödigt mycket tid och energi av mig varje dag. Så, ja det var riktigt skönt att bli av med den. Och allt annat skräp som bara står och väntar på att någon ska ta tag i det. Som person är jag nog en hamster. Jag sparar verkligen på ALLT. Det kan ju vara bra att ha. Men nu är det slut på det. Det känns verkligen så skönt att rensa ut!

Det här med att rensa ut i hemmet är riktigt svårt tycker jag. Dels för att jag har svårt för att slita mig från nostalgi-saker. Men också för att jag inte riktigt vet vart jag ska dra gränsen för hur mycket jag faktiskt behöver ha kvar. Jag tycker att när jag har rensat ur tre sopsäckar med kläder ur garderoben då borde det finnas massor med plats. Men garderoben svämmar fortfarande över av plagg som inte längre passar, har tappat formen och så vidare. Jag tror attjag är inne på garderob-rond 3 för i år. Det tar aldrig slut med onödiga plagg som jag bara har kvar ”utifall att”. Och detta gäller inte bara kläder utan även andra saker.

Men jag försöker rensa ut så att jag bara har det viktigaste kvar. Mitt mål är att fokusera på 100 omistliga ting. Alltså att bara äga 100 saker som betyder väldigt mycket för mig. Då räknas inte essentiella saker som medicin, mat, hygien och kläder. De är visserligen en egen utrensning att banta ner garderoben till det nödvändiga. Utan det här handlar om andra saker, prydnader, böcker och köksredskap tänker jag hör till det. Hur många knivar, muggar, tallrikar och grytor behöver jag egentligen? Jag vet inte ens om det är möjligt att banta ner hemmet till 100 saker men jag vill försöka. Tänk er att bara ha en koffert med alla era saker. Inget mer. Det enda du har och behöver får plats i en koffert resten är någon annans bekymmer. Vilken frihetskänsla att resa genom livet med ett så lätt bagage.

Jag tänkte jag skulle uppdatera här när jag har rensat ut olika delar ur hemmet och visa vad jag har sparat. Det här är en lång process så jag måste nog fundera i vilken ände jag ska börja.

Jag känner en sådan stor längtan efter att få rensa ut, bli lättare, leva enklare, hållbarare och miljövänligare.

Hoppas ni hinner njuta av novembersolen när den väl kikar fram. Det gör jag så fort jag är ledig och inte jobbar natt. Idag kändes dagen allt annat än grå, trots tröttheten som drabbade mig idag. ♡

Annonser

2 reaktioner på ”Resan fortsätter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s