En kisspaus som blev den allra bästa

img_4710

Den andra sträckan på min 280 mil långa roadtrip gick från Friluftsbyn upp till Lycksele. För mig är det meditation och terapi att sitta bakom ratten. Jag kan sitta i total tystnad och köra i många mil och bara titta på utsikten medan jag filosoferar över stort och smått. Jag undrar ofta vem som bor i alla dessa små byar som finns ute i vårt avlånga land. Hur hittade de hit eller har de alltid levt här? Och vem övergav alla dessa tomma hus?

 

Efter någon timme blev jag akut kissnödig och svängde av vid en p-ficka och rusade ner i ett dike för att släppa på trycket. Plötsligt tittar jag upp och möts av den här synen.

Jag blev så varm i hjärtat när jag hörde svansång och såg de här två fina varelserna så jag struntade ifall någon såg mig med byxorna nere och halade fram mobilen för att föreviga utsikten. Den kisspausen är den bästa jag någonsin haft. Mina tankar vandrade vidare till min framtida drömgård. Då ska jag ha en toalett med ett stort fönster och en utsikt likt denna!

Ja, jag får väl tona fönstret så att förbipasserande slipper se min ända.

 

dsc_8074 dsc_8077

Jag hade svårt att slita mig från vägen och alla underbara vyer men efter bara några timmar slog tröttheten till. Jag hade tänkt orka köra upp till Arvidsjaur men när jag såg denna vy genom vindrutan utanför Lycksele så kändes det som att naturen välkomnade mig och sa att det var dags att stanna upp och slå läger.

Jag var så trött då så jag minns inte vad byn hette. Men det var en stor rastplats som hette Örålandet. Alldeles intill rastplatsen fanns det en mysig naturstig som vi promenerade längs med både morgon och

Min hund älskar precis som jag en liten kaffetår på morgonen. Att dricka den ute i naturen direkt när man vaknar är en sådan lyx.

img_4688

Helt okey var det att byta ut diskbänken där hemma mot den här utsikten medan jag diskade. Det var alldeles klart vatten och kändes så rent och fräscht i jämförelse med vattendragen här hemma i södern. Geni ville ta ett dopp men vattnet var iskallt så jag tyckte inte det var en bra kombination med att sova i tält, en blöt och kall hund känns inte direkt mysigt att sova med. Glad att jag hade henne om nätterna för det var rätt kyligt ute. Hon låg snällt i sovsäcken med mig varje natt.

Det var svårt att slita sig dagen efter från den här platsen. Jag är fortfarande tacksam över att vägen och tröttheten ledde mig just hit. Men efter en härlig morgonpromenad i skogen fortsatte resan upp mot Abisko. Det blev många träsk-skämt med en vän i telefonen under resan upp. Och givetvis otaliga fotostopp på Lapplands vackraste djur.

img_5071 dsc_8506

Dessa vackra renar. Jag undrar om de känner precis som jag känner inom mig att nomadblodet viskar lockande att nästa hem bara är några steg bort. Känner de som jag att skog och fjäll är deras rätta element och att naturen är det enda hem de behöver för att må bra? Tama men ändå vilda.

Den här delen av Sverige behöver en helt egen roadtrip. Det finns så mycket jag vill besöka här. Stora Sjöfallet, Stekkenjokk, Gällivare (där är jag född), Saltoluokta, Fjällnäs slott, Gällivare nya kyrka och såmycket mycket mer!

Jag kände en sådan stark dragning till just det här området mellan Lycksele och Abisko. Det kändes som att jag hade hittat hem. När jag senare kom hem till södern igen blev jag så lycklig när jag såg att företaget jag arbetar för söker personal i Gällivare. Men livet just nu säger att jag måste vänta ett tag. Var sak har sin tid. Och tills det blir dags för en flytt hem till Norrland så vill jag åka dit och verkligen känna efter vart jag vill bo och om jag vill bo där. Vem vet vart livet bär en?

Bild lånad från http://www.gellivarelappland.se

Men visst ser det helt underbart ut, så mycket natur att se och uppleva och bara några få timmar hem till familjen. ♡

Jag planerar redan att återvändahit, kanske redan i vinter. Tänk er snötäckta skogar och fjäll, norrsken om natten och gnistrande snö om dagarna, hundspann och skidutflykter. Jag längtar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s