Höstvandra

Sommaren gav många soltimmar och få regndroppar. Det har hösten tagit igen med råge och har bjudit på lika mycket regn som sommaren bjöd på sol. Och vet ni vad, jag älskar det! Svamparna skuttar liksom upp i mossan och jag går i mitt regnställ ute i skogen och bara njuter. Jag älskar verkligen regn. Men! Det får gärna komma lite sol i slutet av månaden och i oktober. För jag vill gärna se fjällvärlden i höstskrud och solsken någon dag eller två. Just nu är väderprognosen perfekt där uppe, några plusgrader och sol. 


Jag älskar verkligen Sverige med alla kontraster av årstider som bjuder på variation beroende på var du befinner dig i landet. Så länge jag är rätt klädd behöver jag varken bli blöt eller kall. Men den här värmen som sommaren har bjudit på i år, den kan jag var utan. Jag mår verkligen inte bra av värme, jag får liksom panik av att inte kunna andas frisk och klar luft. Somrarna här nere i södern får mig att längta norrut. Och snart, alldeles snart bär det av! 


Geni ska givetvis med, för bättre sällskap ute i naturen kan jag inte tänka mig. 
Tiden har verkligen rusat fram den här sommaren och jag insåg idag att jag bara har en dryg vecka på mig att införskaffa all mat och packa inför vår inlandsroadtrip med planerad fjällvandring uppe i Abisko. Så idag kontrollerade jag all utrustning som ska packas ner. Jag har letat som en tok efter det frystorkade hundfodret som jag brukar ge Geni när vi är ute på tur, men ingen i stan säljer det. Så idag beställde jag fodret på nätet, efter mycket letande. Jag överväger om jag ska laga mat själv eller om jag ska ta med frystorkat till mig med. Det kommer nog mest troligt bli båda dera. 

I helg har jag passat på att plocka en massa svamp, det kan ju vara gott att ha med torkade Karl-Johan och Höstkantareller att piffa till maten med uppe i fjällen. Och svamp finns det i mängder. Jag skulle kunna gå ute i skogen i evigheter och leta efter svamp. Det är så rogivande och fridfullt så jag kommer alltid hem full av energi. Medan Geni sover djupt i flera timmar efteråt. 

Idag blir det en bra dag, för idag kommer en saknad vän på besök! 

Hoppas ni får en mysig söndag. 🖤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s